Hvad er tilbagebetalingsprocent og hvordan optimerer man den med 3 simple tips?

 
 
Tilbage betalingsprocent l Betbetter
 
 

Der er en række begreber som er essentielle for sportsbetting. Ord som chancevurdering, betvalue og tilbagebetalingsprocent er nogle af grundstenene for den mere alvorlige sportsbetter.

Hvis du ikke føler dig helt komfortabel med disse begreber, så bare rolig. Når du er færdig med dette indlæg vil det være meget klar.

Hvordan udregner man sin tilbagebetalingsprocent?

Du summerer (læs: plusser) alle de indsatser du har lavet. Dernæst summerer du alle dine gevinster.

Hvis vi antager, at Peter gennemsnit har spillet 100 kroner pr. sat spil over de seneste 120 spil, så har han en samlet indsats på 12.000 kroner (100 x 120). Lad os derudover antage, at Peter har gevinster for 12.900 kroner. Nu kan vi udregne Peters tilbagebetalingsprocent (også kaldet TBP) ved at sige 12.800 / 12.000 * 100 hvilket givet en TBP på 107,5.

Lad os opsummere metoden for udregning:

Tilbagebetalingsprocent = [summen af indsatser] / [summen af gevinster] x 100

Hvad fortæller TBP os og hvorfor er det vigtigt?

Når man i virksomheder taler om ROI handler det om, hvor stort et afkast man får af sine investeringer. Hvor mange penge får jeg ud hver gang jeg kaster eksempelvis 1 krone ind?

Sportsbettere opfører sig på mange måder som små virksomheder, og har på samme måde som en virksomhed, behov for at vide hvor mange penge de tjener på deres indsatsninger. Derfor er det altafgørende, at man kender sin TBP så man først og fremmest ved om man tjener penge på sit odds eventyr.

En TBP under 100 ville indikere at man i gennemsnit har tabt penge, mens en TBP over 100 indikerer overskud. Har man eksempelvis en TBP på 107,5 betyder det at man, baseret på sine tidligere spil, får 107,5 kroner tilbage hver gang man spiller 100 kroner, hvilket naturligvis indikerer overskuddet på 7,5 krone.

Den helt store udfordring

De færreste kender deres sande tilbagebetalingsprocent.

Det er kun en lille fraktion af dem i Danmark som oddser der fører et odds regnskab. Det er ikke alle som ved, at der unikke regnskabsprogrammer lavet specifikt sportsbetting, så man kan holde styr på sin betting økonomi.

Eksempel på det overblik man får i vores gratis odds regnskab:

Odds regnskab

Den næste store udfordring er at man skal spille mange spil, før ens TBP bliver stabil og statistik signifikant.

Vores fiktive person Peter havde eksempelvis kun spillet 120 spil, hvilket faktisk er i underkanten for at kunne sige noget med sikkerhed om hans performance og evne til at tjene penge på odds. Specielt hvis Peter har distribueret sine spil på håndbold, fodbold, tennis, golf og formel 1.

3 Tips til at optimere din TBP

1. Brug et regnskab og find dine svagheder

Når du bruger et regnskabsprogram, som det vi giver væk gratis, så regner det automatisk din TBP ud på tværs af sportsgrene, tipstere, type af spil og odds intervaller.

På den måde kan du finde mønstre i hvornår din tilbagebetalingsprocent er højest og hvornår den er lavest.

Hvis Peter, eksempelvis, efter 50 spil på henholdsvis tennis og fodbold kan konstatere, at når han spiller på tennis er hans TBP i gennemsnit 110 mens den er 90 når han spiller på fodbold, så bør han sandsynligvis stoppe med at spille på fodbold og bruge mere tid og energi på tennisspil i stedet.

Find dine styrker og svagheder i dit regnskab.

Fører du ikke regnskab? Så er det bare at komme i gang.

2. Brug flere bookmakere og find bedre odds

Derudover kan det være en rigtig god idé at gøre brug af flere bookmakere. Hvis du har lavet en chancevurdering på 42% på at Serene Williams taber til Caroline Wozniacki, så er det helt afgørende om du får odds 2,26 hos Nordicbet, odds 2,33 hos Unibet eller 2,45 hos Danske Spil.

Hvis vi regner betvaluen ud så finder vi at hos Nordicbet er den 95 (42 x 2,26), hos Unibet er den 98 (42 x 2,33) og hos Danske Spil er den 103 (42 x 2,45). Derfor giver det kun mening at spille dette spil hos én af ovenstående 3 bookmaker i dette fiktive eksempel – nemlig Danske Spil.

Optimer din TBP ved at bruge flere bookmakere på samme tid.

Vores regnskabsprogram understøtter også en ‘funds overblik’ som holder styr på hvor mange midler/penge du har hos hvert enkelt bookmaker, så du kan holde overblikket. Derfor går dette tips fint hånd i hånd med ovenstående.

Hint: Når du skal vælge dine bookmakere, så brug vores oversigt og få de bedste bonusser med i processen, gratis.

3. Lav mere intelligente indsatser

Den gennemsnitlige spiller differentierer ikke deres spillesummere afhængig af om de spiller på en hjemmebanesejr til odds 3 eller en udebanesejr til odds 4.

Faktum er, at samtlige profesionelle spillere, differentierer deres spil afhængigt af chancevurdering, odds og størrelsen af deres spilleformue.

Heldigvis har vi på Betbetter gjort det nemt for dig. Vi har udviklet en indsats beregner som udregner hvor meget du bør spille på et givent spil. Den bruger Kellys Criterion metode, som er den klart mest anderkendte (og bæredygtige) inden for ekspertkredsene i sportsbetting.

Find gruppen ”Betbetter” du blot trykke på “Betbetter” så bliver du navigeret over til Facebook gruppen, der kan du være med helt gratis.

Klik her for at se vores Kelly Criterion Indsats Beregner.

 
No Comments