Odds på NFL

 
 
Odds paa NFL
 
 

Amerikansk fodbold er ikke særlig udbredt her i Europa, i modsætning til USA hvor det jo nærmest er nationalsporten. Superbowl kender du måske til eller har hørt om før, Superbowl er finale i NFL som er den bedste liga i Amerikansk fodbold i USA. I USA kalder de Amerikansk fodbold for football og fodbold som vi kender det i Danmark og Europa kaldes soccer i USA.

NFL er som sagt kæmpe stort i USA, det gør også at bookmakerne har utroligt mange forskellige spilmuligheder hver uge når der bliver spillet NFL. Der 32 hold i NFL, 16 hold i 2 konferencer, hvor de så er fordelt på 4 divisioner i hver konference. NFL er sat op på sådan en måde, at alle hold ikke nødvendigvis møder hinanden hver sæson. Det kan variere. Hvert hold spiller 16 kampe den regulære sæson. Derefter kommer playoffs.

Lad os komme til det sjove. Hvad skal man tænke over når man oddser på NFL?

Du skal selvfølgelig kende til reglerne på spillet, her snakker vi hvordan bliver der lavet point, touchdown giver 6 point, score man på det efterfølgende spark mellem de 2 lodrette stænger, så får man 1 point, vælger man derimod prøve det som hedder en twopoint conversion hvor man altså får 2 point, så skal man løbe eller kaste bolden fra stedet hvor man ellers skulle have sparket bolden. Så max 8 point kan et touchdown give, man vil se twopoint conversion hvis et hold fx er bagud med 8 eller eller 15 eller 16 point i løbet af slutningen af kampen.

Så kommer vi til sparket også kaldt et field goal som giver 3 point hvis det ryger inden for stængerne. Field goal bruger man hvis man er inden for 30-40 yard linjen, man har de her 3 forsøg hver gang man når inden for den nye linje altså 10 yards længere frem, når man ikke det så er det her gør man brug af sin kicker som udelukkende bliver brugt til at sparke de her 3 point igen og igen.

Til sidst har vi Safety, som giver 2 point. Det er ikke så tit man ser der her type scoring som de andre. Da med en safety, så skal det hold som har bolden presses ned i deres egen end zone. Man vil de den her type scoring hvis der bliver lavet et godt kick efter en scoring eller hvis et hold bliver presset i deres første 3 downs og mister dermed yards.

Hvilke spilmuligheder er der på NFL?

På disse overnævnt scoringer, kan du selvfølgelig spiller på hvor mange du tror der kommer af hver altså over og under, hvem der laver touchdowns, hvor mange en bestemt spiller laver også kaldt playerspecials – her kan det være fornuftigt at læse op på angrebet og forsvaret som de spiller mod i den pågældende kamp.

De mest hyppige spil på NFL er selvfølgelig handicap bets eller 1×2 som de også kalder moneyline, spil dog aldrig på X i NFL kampe, da det ikke sker ret typisk og oddset vil derfor også være i den høje ende. Over / under spil er også et spil som mange spiller på, her vil spillet typisk ligge mellem 37 – 57 point, som ca. er det antal point som bliver scoret i NFL kampe.

Andre spile muligheder på NFL kunne være:

Antal grebne yards af en receiver

Hvor mange løbe yards en runningback får?

Hvordan bliver den første scoring lavet?

Hvilket hold laver den sidste scoring?

Hvilket quarter bliver der scoret flest point i?

Hvilket hold laver den første scoring?

Hvor mange touchdowns bliver der lavet?

Hvor mange point kommer der i en halvleg?

Hvor mange kaste yards får en quarterback i hele kampen?

Langtids spil som foregår over hele sæsonen

Hvem vinder hver division?

Hvem vinder AFC eller NFC konferencen?

Hvem kommer i playoffs?

Hvem kommer i Super Bowl?

Hvem vinder Super Bowl?

Hvem får flest antal touchdowns i løbet af sæsonen?

Hvem får flest antal rushing yards?

Der findes så mange forskellige type spil på NFL, og der kan være en jungle at finde frem til lige netop det spil du søger, men du kan nærmest spille på alt. Bookmakerne kender ligaen super godt, og derfor er det også en liga du skal sætte dig super godt ind i, for at komme til at lave penge på. Der er slet ikke i nærheden af så mange kampe som der er i MLB, NHL eller NBA. 

Vi anbefaler at du:

Ikke spil på for mange kampe på samme kupon.

Vi har alle et holdt vi holder med, sørg for at du ikke blander dette sammen med din betting.

Tjek op på skader inden kampen, her kan vi anbefale appen TheSports.

Tænk over linjer, altså inden kampen, så kan linjen som bookmakerne viser først hedde -3,5. Her vil det være langt større chance for dig at spille -2,5 hvor de altså kun skal vinde med et fieldgoal og ikke en touchdown.

Tjek op på vejr og lokation, det ikke lige meget om man skal rejse i 6-12 timer. Vejr kan betyde meget, da der i Miami kan være ret varmt i modsætning til Detroit hvor der fx kan komme sne og lav kulde i løbet af sæsonen.

Det kan være en ide at kigge på hvilke NFL stadions, der bliver spillet på, da nogle arenaer har tag på og derfor at vinden jo altså ikke noget man skal tænke over, det betyder også at nogle hold har langt bedre chancer for at få et bedre resultat hvis man spiller mod et hold som er vant til at spille udendørs, det samme gælder selvfølgelig omvendt.

 
No Comments