Matchfixing

 
 
Matchfixing Betbetter
 
 

Matchfixing

er en begreb der bruges mere og mere, men hvad handler det egentlig om? Bliv klogere og læs om nogle af de mest kendte skandaler.

Når vi nævner begrebet matchfixing er der tale om, at udfaldet på en begivenhed indenfor sporten er givet på forhånd. Det er ofte en aftale, som er lavet på forhånd, hvor formålet er at opnå gevinst rent sportsligt eller økonomisk. Det har været med til at give flere regler omkring emnet, som vi vil komme omkring, men også sager, hvor matchfixing har været involveret.

ET PAR KENDTE SKANDALER

Forud for VM 2018 var der en matchfixing skandale med dommer Fahad Al Midasi, som dog aldrig fandt sted. Det saudi arabiske fodboldforbund anklagede nemlig dommeren for at have kontaktet formanden for de to hold, som han skulle dømme. Al-Ittihad og Al-Faisaly blev tilbudt matchfixing. Det endte med en sag, som gav livtidskarantæne til dommeren.

I 2006 fandt en af de større skandaler sted i Italien, hvor flere storklubber var involveret. AC Milan, Lazio, Fiorentina og Juventus havde medvirket til udfaldet af kampe ved at påvirke valget af dommerne, som skulle dømmes deres kampe. Det endte med, at Juventus blev frataget mesterskabet, blev udelukket fra Champions League og tvangsnedrykket. Yderligere blev de andre hold også ramt med udelukkelse fra europæisk fodbold og fratrukket point.

VIDSTE DU AT

At en Serie 1 spiller, gerne må indgå et væddemål på en Superliga-kamp, da der er tale om en kamp fra en anden række.

At en spiller ikke må opfordre kæresten til at indgå et væddemål på eget hold, da der her spilles indirekte på eget hold.

 
No Comments