Chancevurdering og Betvalue: De to vigtigste begreber for enhver professionel oddser

 
 
Chancevurdering & Betvalue l Betbetter
 
 

Det mest afgørende for enhvers sportsbetters succes er evnen til at finde spil, hvor bookmakernes odds ikke er i overensstemmelse med den faktiske sandsynlighed for lige præcis det spil.

Chancevurdering er ganske simpelthen den sandsynlighed du vurderer der er for at et givent odds ‘går hjem’. For at identificere betvaluen af det givne spil skal du gange din chancevurdering med oddset – eksempelvis 40 * 2,5 = 100. Vi har lavet en simpel betvalue beregner som du kan bruge.

Betvalue = Chancevurdering x Odds

Betvalue er ydermere et udtryk for, hvad din tilbagebetalingsprocent ville være hvis du kunne spille det samme spil tusindvis af gange. Sagt på en anden måde: En betvalue på over 100 betyder at du i gennemsnit vinder penge, en betvalue på præcis 100 betyder at du forbliver i status quo i gennemsnit og en betvalue på under 100 betyder at du i gennemsnit vil tabe penge på det spil.

Selv hvis din betvalue er 80, og således langt under 100, kan der stadig være en stor sandsynlighed for at du vinder præcis det odds. Betvalue er et langsigtet udtryk. Ligesom man ved, at en mønt over 1000 kast gerne skulle blive plat og krone cirka 500 gange hver, så kræver betvalue også en masse spil, før man som sådan kan stole på den.

Den helt store udfordring ved chancevurdering og betvalue

Udfordringen er først og fremmest, at halvdelen af betvalue-ligningen styres helt subjektivt af dig. Du sætter selv din chancevurdering.

Hvis der er noget vi ved om mennesker i dag, så er det at vi er svært subjektive og laver generelt mange kognitive tankefejl. Så hvis du eksempelvis sætter din chancevurdering til 42% når den faktiske/virkelige chance for at FC København vinder er 38% så vil du ved en fejltagelse udregne en alt for høj betvalue.

Din betvalue er kun så præcis som din chancevurdering.

Til trods for disse udfordringer så er det nødvendigt, at du forinden hvert eneste spil sætter en chancevurdering for at vurdere om betvaluen ved spillet er lukrativ nok. Derfor er en sportbetters vigtigste opgave faktisk, at kunne lave præcise chancevurderinger. I tilfælde af, at man som sportsbetter bedre kan vurdere sandsynligheden (læs: chancen) for et givent udfald så kan man tjene penge på at spille på sport.

Find gruppen ”Betbetter” du blot trykke på “Betbetter” så bliver du navigeret over til Facebook gruppen, der kan du være med helt gratis.

 

 
No Comments