Betting udtryk

Vi har lavet en lille liste med udtryk der bliver brugt i betting branchen. Er der noget helt oplagt vi mangler her på listen, så giv og gerne besked på support@betbetter.dk. eller skriv til os på facebook Betbetter eller @Betbetterdk.
Asian Handicap
Asian handicap, et af de store markeder. Uafgjort muligheden er væk, i stedet kan man fx vælge (1-0) og spiller man så 2 tallet, ja så skal de vinde med 2 mål. Dog skal det siges her – Hvis du er lidt smart når du spiller på bet365 og betfair så kigger du på linjer der heller -0,25, -0,50, da du her nogle gange kan få hele 3-7 % højere på præcis det samme spil som hvis du havde taget 1X2.ats Statitikker på fodbold
Banker
Når en kamp er sikker, vil den af mange bettere kaldes en banker.
Bookmaker
Bet365, Danske spil, Unibet er blandt de danske bookmakere, altså dem der laver spil muligheder til os.
Bankroll
Det beløb du har tilsidesat til sportsbetting.
Bet
Et væddemål du placere hos en given bookmaker.
Betvalue
Er der værdi i bettet. Har du en betvalue på over 100, er der værdi. Har du derimod en på under 100, så er der ikke værdi på den lange bane. Mener du dog, du har værdi, bør du tjekke om du kan få spillet til en bedre værdi hos en anden bookmaker.
Chancevurdering
Hvor stor chance giver du bettet i procentvurdering. Altså hvor stor chance der er for at bettet går hjem. Du kan læse meget mere om chancevurdering her….
Decimalodds
Som vi kender det fra Danske spil, den lange. Altså en betegnelse for fx odds 1,80 og du spiller 100 kroner og der med vinder 180. Dermed et overskud på 80 kroner.
Double
En lille kupon på 2 kampe/væddemål, begge væddemål skal gå hjem før man vinder.
Draw no bet
Her er der kun 2 spilmuligheder også kendt som moneyline, eller Asian handicap 0.0. Du får pengene tilbage hvis kampen ender uafgjort.
Europæiske Handicap
Der er lidt forskel fra Asian handicap og Europæisk handicap. Det er som du kender det fra Oddset – den lange. Fx Barcelona – Eibar, Barcelonca skal vinde 3-0 og for at vinde på den, skal du spille 1 tallet ved (0-2). Det kunne også være du have spillet mere sikkert og spillet (0-1) dog til et noget lavere odds. Tror du dog præcis på Barcelona vinder med 3 mål, så hedder den (0-3) X det vil sige de vinder præcis med 3 mål.
Fejlodds
Det kan ske at der kommer fejlodds fra bookmakerne, og de er i deres ret til at rette dem selvom man har spillet på kampen. Det kan være en åbenlys fejl hvor de fx har givet odds 10.50 på United hjemme mod West Ham, i sådan en situation vil bettet blive annulleret. Det skal så siges at det er muligt at ramme bookmakerne. Men hvis det kommer at Zlatan skal score 2 i en kamp og den giver 7.33 hos Betfair og bet365 har den til 8.25. Ja så er det bare med at spille. Da der her ikke er tale om en fejl. Men om at det er 2 forskellige bookmakere man spiller hos.
Flatbetting
Her spiller man samme indsats hver gang, det er en strategi mange bruger. Det er uanset om det er en single til odds 1.57 eller en kupon på odds 14.50.
Halvleg/Fuldtid
Her spiller man på hvad man tror kampen endt efter første halvleg og resultatet efter kampen. Her kan spilles 1/1, 1/X, 1/2, X/X, X/2, 2/1, 2/X, 2/2. OB; Mange der sælger fixed kampe, vil vise billeder hvor kuponen giver 180 eller 360 gange pengene igen med 2 af der kampe her.
Hitrate
Hvor mange % af sine spil rammer man. 50% ja så har du en hitrate på 50%.
H2H
Kampe indbyrdes. Altså til at tjekke statistikker for seneste opgør.
Limit
Bookmakerne kan mod de vindende spiller lukke deres konto. Det kan være du vinder rigtig meget en kort periode eller hæver beløbet på dine spil og vinder på mange bets i en periode. Spiller du dog meget varieret og ikke har en bestemt tendens i din spillestil, så skulle bookmakerne ikke have noget mod dig som kunde. Du kan dog smide mindre beløber og variere dine spil.
Linje
En linje, det er når vi snakker om et spil der har en god linje fx det kunne være LA Lakers mod Orlando Magic, hvor Lakers linjen hedder over 23.5 quarter til 1.91. Eller det kunne være i Håndbold hvor Danmark møder Rusland og på live er der en god linje der hedder Danmark over 18.5 mål. Så vurderer man ud fra linjen om man har en god chancevurdering.
Live-betting
Alle bookmakerne har live udvalg. Det er dog slet ikke de samme spil muligheder man har rundt omkring. Hvis vi tager Bet365 så har du alle de muligheder du kan have. De er mastodont på live betting. Med live kan du se kampen an og planlægge dit odds, evt få en bedre linje.
Martingale systemet
Casino systemet vi tror der virker.. Her spiller man til minimum odds 2,0 og fordobler det tabte hver gang taber. Det er et system der kan koste rigtig mange penge rigtig hurtigt.
Over / Under
Det giver sig selv. Mål, TD’s, Dragons, Point. Der findes mange muligheder på over/under markedet.
Singlebet
Et single bet er hvor du kun spiller på 1 væddemål.
Scorecast
Det er en spil mulighed hvor man spiller på hvad resultatet af kampen bliver og hvem der bliver målscore.
Spillebørs
Du kan trade med odds på en exchange som betfair. Det vil sige du kan sælge odds til andre og købe til dig selv.
Surebet
Surebet der har været nogle spil i betbetter gruppen. Men ellers kan du læse meget mere om surebetting i en artiklen skrevet på vores blog.
Systemspil
Spiller du 2/3, 2/4, 3/5 osv. Der er et hav af muligheder for system spil. På Bet365 kan du spille helt ned til 2kr pr spil på systemspil.
Tilbagebetalingsprocent
Det er din tilbagebetaling i procent. Man skal selvfølgelig helst have en tilbagebetalingsprocent på over 100% så man ikke taber sine penge. Vi har skrevet et mere uddybende blog indlæg omkring tilbagebetaling.